دهم اریبهشت ماه روز ملی خلیج فارس خجسته باد.
در این گفتگو علی قاسمی رئیس کانون وکلای دادگستری استان هرمزگان گفت:
شاخاب پارس در درازای تاریخ پهنه ی دریایی سرزمین ایران و مردمان آن بوده است، بر همین پایه نشان کانون وکلای این استان منقش به نقشه زیبای خلیج پارس گردیده است.
پاره ای بررسی های باستانشناسی نشان میدهد قوم سومر( مخترع خط در میانرودان،جنوب بغداد کنونی) شاخه ای از قوم سرمری میناب( در شمال میناب زیست میکرده اند) بوده که با اشراف بر دریانوردی از راه شاخاب پارس به جنوب بغداد کوچ کرده و تمدن سومر را پایه گذاری کردند و حتی خط را با خود از همین مکان که به نوعی ادامه تمدن هلیل رود بوده به آنجا برده اند.
از سوی دیگر جزایر تمامن ایرانی تنب بزرگ و تنب کوچک و بوموسا(بوموسو یا بوم سبز) همانگونه که از نامشان پیداست(تنب به معنی تپه، تنب بزرگ و کوچک به معنی تپه بزرگ و کوچک و سوز یا سو به معنی سبز، بوم هم معنی سرزمین یا زمین را دارد و بوموسو همان بوم سبز معنی میدهد که
ایرانیان به شوند پوشش گیاهی آنجا، این نام را برای آن جزیره انتخاب کردهاند. )همیشه محل تجارت دریانوردان ایرانی بوده ولی افسوس که نامگذاران این پهنه، بدون اشراف به زبان محلی نام ابوموسی را بر این جزیره زیبا گذاشته و دستاویزی برای ادعاهای واهی کشوری که سابقه ی شکل گیری آن از چند دهه تجاوز نمیکند بوجود آورده اند.
کانون وکلای هرمزگان برنامه دارد نشستی با پژوهندگان کشوری این راه برگزار و با بررسی تمامی ابعاد طرحی جهت تغییر نام جزیره زیبای ابوموسی به بوموسو یا بوم سبز به وزارت کشور ارائه دهد. از تمامی همکاران و دوستان وکیل و غیره وکیل که در این زمینه دانش و آگاهی دارند درخواست میشود داشته های خود را با ما درمیان گذارند.